Uw TMS gekoppeld aan de wereld…

IKEA

De koppeling tussen IKEA en MendriX verzorgt de orders voor de thuisbezorging (last mile delivery) van bestellingen vanuit de winkels en de webshop. De uitdaging zit niet alleen in de hoeveelheid orders, maar ook in de uitgebreide communicatie. IKEA verstuurt de gedetailleerde gegevens over de te leveren artikelen en vervolgens gaat de vervoerder het transport inplannen.

Als de goederen zijn geladen bij de winkel wordt er een bericht verzonden naar IKEA. Vervolgens volgt de aflevering bij de klant, als deze succesvol is wordt ook daarvan een bericht verzonden. Als de klant niet aanwezig is wordt er een “niet thuis” bericht verzonden, de order wordt in MendriX “in de wacht” gezet totdat IKEA een bericht stuurt dat er een nieuwe afspraak is ingepland. Naast leveringen kunnen ook retour- of omwissel orders worden ingepland.

Soms wordt een artikel niet alleen geleverd, maar ook volledig gemonteerd. Ook daar maakt IKEA een afspraak voor en wordt er vervolgens een gedetailleerde order verstuurd naar de vervoerder. Die gaat de montage inplannen en uitvoeren, daarvan worden weer statusberichten verzonden naar IKEA.