Uw TMS gekoppeld aan de wereld…

De techniek eenvoudiger maken was één van de doelen bij de ontwikkeling van Transcon. Het is fantastisch dat zoveel software oplossingen heeft om te koppelen, maar het vereist wel installatie en onderhoud op de servers waar dit gebeurd. Bovendien is het belangrijk om dit veilig te doen. Ordergegevens, routes, privé adressen, het moet allemaal veilig worden opgeslagen en gecommuniceerd.

Beveiligde verbinding

Het is niet nodig om in uw netwerk, of op uw server, een verbinding open te zetten. In plaats daarvan wordt op uw server een client geïnstalleerd. Deze client maakt intern verbinding met uw TMS en extern verbinding met de Transcon server. Deze externe verbinding maakt gebruik van websockets over een beveiligde verbinding. Dat is dus net zo veilig als de websites met het bekende sleuteltje die u opent in de browser. De gegevens kunnen niet uitgelezen worden tijdens het transport en omdat het een uitgaande verbinding betreft kan niemand via deze client een ingang vinden naar uw server.

Opslag en backup

Omdat de client op uw server alleen maar een doorgeefluik voor de berichten is wordt er op uw server niets opgeslagen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over verlies van gegevens. Alle gegevens worden op de Transcon server opgeslagen en daar wordt regelmatig een backup van gemaakt.

Performance

Er komt best wat techniek bij kijken om een bericht te versturen, te verwerken en het resultaat te ontvangen. Voorbeelden van berichten zijn:

  • Maak nieuwe order aan
    • Uw TMS maakt de order aan volgens de inhoud van het bericht en stuurt het resultaat terug
  • Wijzig order
    • Uw TMS wijzigt de order volgens de inhoud van het bericht en stuurt het resultaat terug
  • Geef lijst van orders die zijn gewijzigd
    • Uw TMS geeft een lijst van orders terug
  • (…)

Juist door die moderne technieken is er bijna geen sprake van vertraging bij het verwerken van deze berichten. De gemiddelde responsetijd (de tijd tussen het versturen van het bericht en het terug ontvangen van het resultaat) ligt op ongeveer een halve seconde. Dus als uw klant een order in zijn ERP plaatst, kan deze binnen een seconde in uw TMS staan.

Conclusie

Met de eenmalige installatie van de Transcon client bent u klaar om uw TMS te koppelen aan de wereld, Transcon verzorgt de rest. Heeft u vragen over de door Transcon gebruikte technieken? Neem dan contact op met Marcel van Beuzekom.